Περιβάλλον και Πρώτες Ύλες

Οικολογία και Βιωσιμότητα

Στόχος μας είναι η κάθε μας έκδοση να είναι κατά το δυνατόν πιο βιώσιμη για αυτό και χρησιμοποιούμε οικολογικές και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες εκδίδοντας βιβλία που σέβονται το περιβάλλον.

Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε να υιοθετήσουμε βιώσιμα υλικά στις εκδόσεις μας, αισθανόμαστε την ικανοποίηση του να συνεισφέρεις με όποιον τρόπο μπορείς στην προστασία του περιβάλλοντος, από όποια θέση βρίσκεσαι!

Θέτουμε ως βασικό μας στόχο την συνεχή έρευνα στον χώρο των χαρτιών, χαρτονιών και υλικών βιβλιοδεσίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενσωματώνοντας στην εκδοτική μας διαδικασία πρώτες ύλες φιλικές προς το περιβάλλον, ανακυκλώσιμες, ανακυκλωμένες και βιώσιμες.

Έτσι κάθε μικρό βήμα προς ένα νέο υλικό, προς κάθε νέα οικογένεια χαρτονιών και χαρτιών που χρησιμοποιούμε, μας παρέχει την χαρά της επίτευξης της βιωσιμότητας.

Αναδεικνύουμε τα χαρτιά, τα χαρτόνια, τις υφές, τις συνθέσεις και την πρώτη ύλη μας με σεβασμό προς το περιβάλλον και προς την ταυτότητα του κάθε υλικού.

Σε όλα μας τα βιβλία γραφής, χρησιμοποιούμε χαρτί προερχόμενο από βιώσιμες καλλιέργειες, δηλαδή καλλιέργειες που γίνονται με ελεγχόμενη και ορθολογική διαχείριση των δασών, ώστε να εξασφαλίζεται η αειφόρος ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος.

Περιβάλλον και Πρώτες Ύλες

Έως και σήμερα έχουμε καταφέρει να εντάξουμε στην εκδοτική μας διαδικασία βιώσιμα χαρτόνια και χαρτιά από τους μεγαλύτερους οίκους της Ευρώπης.

Παραδείγματα τέτοιων υλικών είναι:

  • Οικολογικό χαρτόνι Natural του οίκου Cordenons που διαθέτει πιστοποίηση FSC®, έχει neutral PH και περιέχει βαμβάκι.
  • Ανακυκλωμένο χαρτί που διαθέτει πιστοποίηση FSC®, vegan, χωρίς χημικά κατασκευασμένο από 40% ίνες PCW και 60% ίνες PIW.
  • Ανακυκλωμένο χαρτόνι κατασκευασμένο από 100% απορρίμματα χαρτιού, εξαιρώντας οποιαδήποτε επικίνδυνη ουσία στη διαδικασία παραγωγής του, με απαλή υφή και πολύ φυσική εμφάνιση.
  • Οικολογικό χαρτόνι CRUSH του οίκου Favini που διαθέτει πιστοποίηση FSC®, είναι GMO free, παράγεται με 100% πράσινη ενέργεια και περιέχει οργανικά υπολείμματα φρούτων και φυτών, με στόχο την μείωση κατά 15% του ξυλοπολτού. Τα υπολείμματα αυτά προέρχονται από κεράσι, κόκκους καφέ, λεβάντα, φουντούκι, αμύγδαλο, ελιά, ακτινίδιο και σταφύλι.

Επιδίωξή μας είναι να συμβάλουμε με τις εκδόσεις μας στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τα βιβλία μας να μεταφέρουν ένα οικολογικό μήνυμα σε κάθε άνθρωπο που τα χρησιμοποιεί.

Όταν η οικολογία γίνεται πράξη

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του επιχειρηματικού μας κλάδου για το περιβάλλον συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό One Tree Planted, ο οποίος συμπνέει απόλυτα με την εταιρική μας ταυτότητα και την εταιρική μας αποστολή, με στόχο την προσφορά μας στην δενδροφύτευση σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η βιωσιμότητα και η οικολογία των βιβλίων μας αποκτά μια ακόμα διάσταση!

Αυτή της δενδροφύτευσης!

Το One Tree Planted είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) αφιερωμένος στην παγκόσμια αναδάσωση. Ο οργανισμός ασχολείται με την δενδροφύτευση με στόχο την αποκατάσταση της φύσης και της βιοποικιλότητας. Τα δέντρα φυτεύονται από τοπικές οργανώσεις-εταίρους και κοινοτικούς εθελοντές σε περιοχές όπου έχει γίνει αποψίλωση των δασών. Ενισχύει επίσης την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία των δέντρων, προσφέρει σε επιχειρήσεις σαν τη δική μας μια λύση βιωσιμότητας και παρακινεί τις νεότερες γενιές να κάνουν κάτι θετικό για το περιβάλλον.

one tree